Terug naar de Tovertuin
Stop, hou op! nieuwsbericht cover
Terug

Stop, hou op!

Stop, hou op! cover

Wat doe je als je kindje gepest wordt of misschien zelf pest? Hoe pak je een moeilijk en gevoelig onderwerp als dit aan, zonder dat je het vertrouwen van je kindje schaadt?
Ons nieuwste boek, dat we samen met Stichting Stop Pesten Nu! schreven, probeert hierbij te helpen.

Het prentenboek, dat het onderwerp ‘pesten’ op een toegankelijke manier bespreekbaar maakt, is speciaal bedoelt voor verzorgers in de breedste zin van het woord. Het biedt (groot)ouders, leerkrachten, coaches en andere volwassenen handvaten om dit moeilijke onderwerp op een laagdrempelige en kindvriendelijke manier te benaderen. De vriendjes uit de Tovertuin komen hiertoe in een realistische pestsituatie terecht dat binnen de veilige kaders van hun eigen, magische Tovertuin ook weer opgelost wordt. Want zeg nou zelf, je inleven in Charlie is niet zo moeilijk!

Woezel en Pip spelen met hun vriendjes in de Tovertuin.
Dan valt Charlie in een modderplas. Buurpoes maakt grapjes over hem en Woezel lacht hem uit. En Pip? Die staat erbij en kijkt ernaar. Verdrietig loopt Charlie weg.

Tante Perenboom legt de vriendjes uit waarom Charlie zich zo rot voelt.
Woezel, Pip en Buurpoes schrikken ervan. Dat was niet de bedoeling!
Ze zeggen sorry en al gauw zijn ze allemaal weer vriendjes.

 

Bij het prentenboek is een speciale lesbrief gemaakt. Met deze lesideeën kan de juf of meester met de leerlingen over pesten in gesprek gaan. Download de lesbrief hier.

In het boek is een informatieve flyer toegevoegd waarin allerlei manieren worden benoemd om pestsituaties bespreekbaar te maken en op te lossen.