Terug naar de Tovertuin
Zwijsen educatieve spellen Woezel & Pip
Terug

Tips voor thuis, voorbereiding op de basisschool!

Fijne motoriek en sociale vaardigheden oefenen en herkenning van cijfers en letters; ieder kind maakt zijn of haar eigen ontwikkeling door. Wil je thuis al spelend bezig zijn met de ontwikkeling van je kind, voordat hij of zij naar de basisschool gaat? Marion van der Meulen, onderwijsdeskundige en mede-ontwikkelaar van de Woezel & Pip spellen van Zwijsen, geeft tips.

Woezel & Pip helpen bij ontwikkeling kind
“De spellen die we bij Zwijsen maken, sluiten aan bij die ontwikkeling van jonge kinderen. Wanneer je met je peuter al speelt, heeft hij of zij straks een mooie aansluiting op school’, aldus Marion. “Bijvoorbeeld bij de Woezel & Pip letterlegger, daarin zijn alleen kleine letters gebruikt. Veel ouders schrijven juist in hoofdletters als ze bijvoorbeeld de naam van hun kind schrijven, maar op school zien ze straks de kleine letters. Dus als ze met dit spel die letters leren herkennen, sluit dat aan hoe ze later op school gaan leren lezen.

Letterkennis ontwikkelen
“Het tekenen van letters in Spelen met letters is ook een leuke activiteit om kinderen alvast voor te bereiden op het latere leren lezen. Kinderen leren de vorm en de schrijfbeweging van de letters na te maken in het doeblok”, zegt Marion. “Het is zo ontzettend belangrijk en tegelijkertijd heel leuk om kinderen kennis te laten maken met letters, want de wereld zit vol letters. En leesvaardigheid is later belangrijk om mee te kunnen doen in de maatschappij. Dus het is dus niet alleen leuk, maar ook goed om ze vroeg kennis te laten maken met letters. Het liefst spelenderwijs, want past bij hun leeftijd.

 

Wil je meer tips lezen? Ga dan naar de website van Zwijsen.