Terug naar de Tovertuin
Terug

Uitslag testpanel: de getallen- en letterlegger van Zwijsen

Woezel & Pip heeft samen met Zwijsen een getallen- en letterlegger ontwikkeld voor kinderen van 3 jaar en ouder, als voorbereiding op de basisschool. De getallen- en letterlegger helpen de kindjes bij hun eerste stapjes om getallen en letters te herkennen en zelf te leren schrijven.

Wij mochten drie pakketten weggegeven om via een testpanel te laten ontdekken bij kinderen die aan de vooravond staan van hun eerste basisschooldag.

Testmoeders Juul Houben, Lianne van der Hoek en Samantha Riethorst gingen aan de slag met hun kleintjes.

  • Hoe heeft jouw zoon of dochter de getallen- en letterlegger ervaren?

Juul: “Erg leuk. Als echte Woezel en Pip-fan vindt Vayenn het heel leuk om samen met hen dit te gaan ontdekken.
Lianne: “Onze dochter vond het erg leuk om de getallen en letterlegger te doen. Ze pakte meerdere malen de oefenboekjes zelf uit de kast.”
Samantha: “Superleuk. Ons zoontje en dochtertje maakten heel enthousiast het pakketje open en begonnen gelijk in de boekjes te bladeren. Ons dochtertje noemde gelijk al een paar cijfers zelf op. Met ons zoontje oefende wij de plaatjes met de bijbehorende letters en hij had er zelfs al een paar goed.”

  • Wat vonden jullie leuk aan de getallen- en letterlegger?

Juul: “Dat alle vriendjes erin voorkomen en dat je zelf de plaatjes/kaartjes moet draaien. Hierdoor ben je echt zelf op zoek naar het bijpassende getal of de letter.”
Lianne: “Wij vonden het leuk dat het allemaal te maken heeft met Woezel en Pip, wat onze dochter enthousiaster maakt!”
Samantha: “Dat je op een hele leuke en speelse manier kan oefenen en je het op verschillende manieren kan doen.”

  • Vinden jullie de getallen- en letterlegger een fijne eerste kennismaking met getallen en letters?

Juul: “Ja, dit is een leuke manier om de getallen en letters te leren kennen en herkennen.”
Lianne: “Jazeker. Het heeft onze ogen geopend dat wij, behalve enkel tot 10 tellen, ook wat meer van onze dochter kunnen vragen. We merken dat ze het snel oppakt op deze manier.”
Samantha: “Zeker weten. Het is niet ingewikkeld om uit te leggen en het ziet er superleuk uit. Ik denk dat onze kinderen deze boekjes voortaan ook uit zichzelf zullen pakken en erin gaan oefenen.”

  • Zijn de producten makkelijk in gebruik?

Juul: “Ja, heel makkelijk. Je ziet meteen hoe je dit moet gebruiken. Onze Vayenn had het meteen door en weet zelf wat ze moet doen bij beide producten.”
Lianne: “Ja, het is eenvoudig. Zelfs zonder de gebruiksaanwijzing te lezen weet je als ouder uit te leggen hoe het moet.”
Samantha: “Ja, heel makkelijk. Ook zit er een duidelijke uitleg bij mocht je het niet begrijpen. De letters en cijfers zijn ook van groot formaat zodat de kinderen het makkelijk kunnen vinden. Ook vind ik het superfijn dat je bij de cijfers ook het aantal vingers erbij zie staan. Want ons zoontje vraagt ook altijd hoeveel vingers een cijfer is. Nu kan hij het dus zelf ontdekken.”

  • Vinden jullie de getallen- en letterletter een goede voorbereiding voor de basisschool?

Juul: “Wij vinden van wel. Ze herkent letters al erg goed en ook het tellen en herkennen van cijfers gaat erg goed. Iedere dag spelen we hier wel eventjes mee.”
Lianne: Absoluut. Ik weet niet wat de basisschool doet, maar ik heb er nooit aan gedacht om alvast met letters te gaan oefenen.”
Samantha: “Ja, want nu kan je in hele kleine stapjes beginnen met oefenen met de cijfers 1 tot en met 10 en de letters van het alfabet.”

  • Voldoet het product aan de verwachtingen?

Juul: “Zeker. Het is een leuk interactief product waarmee je samen leuk kan leren op een spelende manier. Er zijn verschillende manieren en spelletjes wat je met de leggers kunt doen.
Lianne: “Boven verwachting. Wij zijn er enorm blij mee. Evenals onze dochter!”
Samantha: “Toen ik de boekjes zag op internet, had ik eerst totaal geen voorstelling van hoe het er vanbinnen uitzag. Maar toen ik de boekjes in mijn handen had, voldeed het zeker aan mijn verwachtingen. Het is makkelijk in gebruik, handig om ergens mee naar toe te nemen en van stevige kwaliteit.”

Koop hier de getallenlegger

Koop hier de letterlegger